Tafeltennis

 

Wat ooit begon als een spelletje voor de gegoede Engelsman, is inmiddels uitgegroeid tot een heuse sport die in zo’n beetje alle uithoeken van de wereld wordt gespeeld.

Tafeltennis — ook wel “pingpong” genoemd — is in feite de huiskamervariant van tennis en is ook daadwerkelijk op die manier ontstaan. De attributen van de tafeltennisser zijn een batje, een balletje, en een tafel met een net in het midden.

Het doel van het spel is om het balletje met behulp van het batje over het net op de tafelhelft van je tegenstander te slaan, op zo’n manier dat hij de bal niet meer (correct) weet terug te slaan. Om je tegenstander te verschalken, kun je de bal onder meer verschillende effecten en snelheden mee geven.

Tafeltennissen is een MBvO-activiteit  (Meer Bewegen voor Ouderen)

 Wanneer?

Dinsdag:       09.30 – 11.00 uur

Donderdag:  09.30 – 11.00 uur

 Waar?

In het clubgebouw van SETA  (Wilhelminastraat 3 5975 CK Sevenum).

Kosten

U kunt deze navragen bij de contactpersoon. De tennisvereniging SETA is een zelfstandige vereniging; Tafeltennis 55+ is geen onderdeel van de KBO.

Info/aanmelden

Dinsdag:

Wilt u meer informatie over de dinsdag? Neem dan contact op met Theo Houben (telefoon: 077 4674784). Bij hem kunt u zich aanmelden voor deelname op dinsdag.

Donderdag:

Wilt u meer informatie over de donderdag? Neem dan contact op met Jan Nellen (telefoon: 077 4673016). Bij hem kunt u zich aanmelden voor deelname op donderdag.

Zie verder: www.ttvseta.nl